Rodrigo Rios

Rodrigos baggrund

Som elev af Henning Daverne startede Rodrigo sin praksis med Meditation og Mindfulness for 15 år siden. Rodrigo blev grebet af læren om meditation, og brugte nogle år på at undersøge forskellige veje og meditationsformer. Her i blandt Zen meditation, kampkunst og yoga.

Siden 2003 har Rodrigo været i uddannelse indenfor Mindfulness gennem Diamond Logos Academy, hvor han i dag også er underviser. Diamond Logos er et moderne selvudviklingsarbejde, der udvikler Mindfulness gennem integration af metoder fra bl.a. buddhisme og moderne psykologi. Disse metoder styrker nærværet, lærer den enkelte at genkende væren i sig selv (indre ro, styrke, vilje, kærlighed, empati osv.), og opbygge en forståelse for de blokeringer der findes rent psykologisk. Samtidig fokuseres der på hvordan dette integreres i det daglige liv.

Siden 2006 har Rodrigo også søgt inspiration hos Bernie Prior, en realiseret lærer, der underviser i hvordan vi, gennem større bevidsthed om vores maskuline og feminine natur, kan skabe mere nærvær, vækst og kærlighed for os selv og andre. En praksis der både har fokus på egen udvikling og berører parforhold og relationer til andre mennesker. Rodrigo er senior accrediteret instruktør i dette arbejde.

Hvem er Rodrigo

“Jeg er 42 år, og har en passion og stædighed til vedblivende at udforske nærværets kvaliteter. Jeg vil finde døre der åbner for en anden måde at være i livet på – en måde der er mere levende, med mere nydelse og mere overskud.

Fra start var min interesse hvordan meditationsteknikkerne kunne give mig mere glæde, indre ro og lykke. Undervejs åbnede der sig et nyt univers for mig, der hele tiden har øget min nysgerrighed for at lære mere om dette felt og mysterium. Desuden har min interesse været hvordan man skaber en permanent forandring i det personlige nærvær.

Mit arbejdsliv indeholder et karriereskifte fra en baggrund som civilingeniør med erfaring inden for forskning samt IT i medicinalindustrien. Skiftet kom efter en længere periode med følelsen af tomhed og meningsløshed. Langsom opbyggede der sig en sult for at gå 100% ind i det jeg brændte for. Som ingeniør, blev jeg først og fremmest uddannet til at bruge hovedet, det var livet der på den hårde måde viste mig hvordan et ensidigt mentalt syn på livet og andre mennesker ikke gav mig hverken tilfredsstillelse eller det liv jeg ønskede. Gennem Mindfulness har jeg lært at værdsætte, nyde og leve på en anden og mere livsbekræftende måde.

Det er ikke antallet at øjeblikke, men kvaliteten af hvert øjeblik vi husker.

I dag er Meditation og Mindfulness et fundament i mit liv og jeg har et ønske om at give dette videre til andre, der ønsker det i deres liv. 

I min egen udvikling, er jeg bl.a. meget inspireret af Erhardt Tolle, Genpo Roshi, John Kabat-Zinn, Faisal Muqqadam, A.H. Almass og Bernie Prior for at nævne nogle af de nulevende lærere.”