Vi skal have det godt, for at gøre det godt

Tiden er løbet fra idéen om, at det skal gøre ondt, før det kan blive godt, og at vi skal yde for at kunne nyde. Heldigvis ved vi nu, at vi som mennesker præsterer absolut bedst, når vi trives. Det er jo egentligt logisk nok – men ikke desto mindre, så kræver det en ændring af mindset hos rigtig mange, for at forstå og implementere dette.

Jeg hedder Camilla Hilbrands, jeg er Founder & Innovator på At Work Skolen, og jeg vil rigtig gerne fortælle lidt om, hvordan vores uddannelse til Sundhedscoach sætter fokus på trivsel i bred forstand.

Hvad får dig til at trives?

Ok, det er måske et meget stort spørgsmål – lad mig starte med en mindre bid; Hvad giver dig positive følelser? Du må godt tænke lidt over det…

Positive følelser har en stor betydning for vores trivsel. Alligevel oplever jeg ofte, at deltagere, når jeg holder foredrag eller underviser, skal bruge forbavsende lang tid på at svare på netop dét spørgsmål. Til gengæld, så hører jeg ofte ”Jeg skal til at løbetræne mere” eller, ”Jeg skal skære ned på junkfood”, når jeg spørger ind til de kommende nytårsforsæt.

Vi er hurtige til at fokusere på træning og kost, når vi tænker sundhed og trivsel – og der ER også vigtige faktorer – men hvis vi for alvor skal trives, så giver det mening at fokusere på både søvn og mental trivsel også.

Det sunde firkløver

For netop at komme hele vejen rundt og få startet en positiv spiral af trivsel, rummer vores uddannelse til Sundhedscoach alle fire elementer, så man som professionel kan sætte fokus på både kost, træning, søvn og mental trivsel hos sine kunder. Nogle gange vil der primært fokus være på ét element, andre gange sætter man ind mere bredt. Det er dét en Sundhedscoach kan, og på en måde der sikrer individuelle planer for sundhedsfremme og trivsel.

I praksis består vores uddannelse til Sundhedscoach af uddannelserne til Kostvejleder og Outdoor Træner, samt kurserne til Positiv Psykologi Vejleder og Søvncoach. Og hele forløbet afsluttes med én samlende eksamen, hvor man for alvor kan få sat sine kompetencer i spil.

Gå til uddannelsen

Jeg smiler stort – og det smitter!

Det gør jeg virkelig. Jeg smiler stort, fordi jeg har fornøjelsen af at læse blandt andet de afsluttende opgaver på Positiv Psykologi Vejleder delen, og også de afsluttende eksamensopgaver. Jeg er både imponeret og inspireret over at læse, hvordan vores Sundhedscoaches arbejder med så stort engagement, selvindsigt og målrettethed. De smiler, deres kunder smiler, jeg smiler – det smitter.

Jeg håber, at du har fået et indtryk af vores intension og fokus med uddannelsen til Certificeret Sundhedscoach, og skulle du have spørgsmål af nogen art, så er du hjertelig velkommen til at skrive til mig på info@atwork.dk

Mange hilsner,
Camilla Hilbrands
Founder & Innovator hos At Work A/S