"menubutton"
Uddannelse til Zoneterapeut
At Work Skolen har overtaget Naturmedicinsk Kursuscenter og er stolte af, at kunne tilbyde deres anerkendte uddannelse til zoneterapeut. Naturmedicinsk Kursuscenter har eksisteret siden 1979 og har uddannet tusindvis af elever over årene. Der findes zoneterapeuter og massører fra Naturmedicinsk Kursuscenter over alt i Danmark.
Zoneterapi - fortid og nutid forenes

Bliv Zoneterapeut

Tilbud lige nu

Få uddannelsen Kostvejleder som E-learning med oveni
Når du tilmelder dig uddannelsen til Zoneterapeut, så får du uden beregning uddannelsen Kostvejleder som E-learning. Den samlet værdi er 8.900 kroner, som du får uden beregning.

Du kan starte på uddannelsen til kostvejleder online inden for få dage. Uddannelsen til Zoneterapeut har opstart i uge 37 i 2015.
Du betaler først i september 2015.


Nu inklusive Anatomi/fysiologi og sygdomslære
Nu inkluderer vi Anatomi/fysiologi og sygdomslære i uddannelsen som E-learning - uden beregning*.

De 300 lektioner fordeler sig sådan her:

 • 200 lektioner Anatomi og fysiologi
 • 100 lektioner Sygdomslære

Der er adgang til E-learning-modulet fra d. 1/9-2015. *) Eksamen samt bøger købes særskilt.

Læs mere om begge tilbud her

Bliv Zoneterapeut

Zoneterapi er i dag nok den mest anerkendte alternative behandlingsform i Danmark, og du kan her blive uddannet zoneterapeut på en af Danmarks ældste zoneterapeutskoler.

Zoneterapi tilbydes i dag som en del af den tværfaglige behandling på en lang række virksomheder, og er således en fast del af sundhedsordninger udbudt af f.eks. Falck Healthcare, Healthcare Danmark m.fl.

Vi ser ligeledes, at mange private tager større ansvar for deres egen sundhed, og er der småskavanker i familien, vælger mange en alternativ behandler til både børn og voksne. Ikke mindst bruger mange zoneterapien til at forebygge, at der opstår skavanker og vi ser sportsfolk i topklasse der også er flittige brugere af zoneterapeuternes professionelle indsigt

Gennem Sygesikringen Danmark er der nu mulighed for tilskud til zoneterapi for deres medlemmer. 

Du kan blive zoneterapeut på en af Danmarks ældste zoneterapeutskoler:

 • Gode jobmuligheder og et arbejdsliv, hvor du selv bestemmer
 • Du hjælper andre med at holde sig sunde og raske
 • Få en anerkendt uddannelse, der giver både arbejdsglæde og personlig tilfredsstillelse

Zoneterapi - fortid og nutid forenes

I zoneterapien arbejder man på fodens reflekszoner, fordi kroppen bl.a. der har områder der afspejler hele kroppen. Hvis et kropsområde eller et organ bliver svækket eller belastet, bliver de respektive fod-zoner ømme. Det har været kendt både i den ægyptiske oldtid og i mange andre kulturer. I 1916 blev sammenhængen mellem kroppen og føddernes zoner genopdaget og sat i system af den amerikanske læge Fitzgerald.

Som Zoneterapeut vil du således mestre en 100 år gammel behandlingsform, der i sandheden har fundet indpas i nutidens behandlingstilbud og sundhedsordninger.

På europæisk plan er Danmark førende indenfor forskning i zoneterapi, og de videnskabelige forsøg viser god effekt på en lang række lidelser. Elever fra Naturmedicinsk Kursuscenter har deltaget i flere af forsøgsprojekterne på danske sygehuse.

 • Hver anden, der søger alternativ behandling, får zoneterapi eller massage
 • Skandinavien er det område, hvor zoneterapien er mest udbredt
 • Zoneterapeuterne bliver også i sundhedsvæsenet mødt med respekt og interesse
 • Zoneterapi kan ved mange lidelser erstatte eller supplere medicinsk behandling

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen til Zoneterapeut strækker sig over 660 lektioner. De 360 lektioner tages her på Naturmedicinsk Kursuscenter, og er opbygget af 9 moduler. Du kan nedenfor læse om indholdet af alle moduler. Du får på uddannelsen udleveret et grundigt kompendium til hver af de 9 moduler, og ligeledes modtager du bogen Praktisk lærebog i zoneterapi af Hanne Marquard.

De øvrige 300 lektioners anatomi/fysiologi og sygdomslære tages som E-learning (adgang fra d. 1/9 2015) og tilbydes uden beregning til alle elever på Zoneterapeutuddannelsen. Eksamen samt bøger købes særskilt ved siden af.


1. MODUL
Du lærer om zoneterapiens grundlæggende teknikker og zonernes beliggenhed. Efter dette modul vil du kende alle fodens reflekszoner og være i stand til at behandle dem.

Desuden vil du lære om:

 • Teknikker til opvarmning og afspænding
 • Venepumpeteknik på underbenene

2. MODUL
Her går du i dybden med teknikkerne fra modul 1. Du arbejder med zonernes sammenhæng i større systemer som f.eks. fordøjelsessystemet, immunsystemet, kredsløbssystemet og hormonsystemet.

Desuden vil du blive undervist i:

 • Zoner til skelet, muskler og nerver
 • Tydning af fodens struktur, belægninger, væv, temperatur, fleksibilitet, farve m.m.

3. MODUL
Her er der fokus på traditionel kinesisk medicin. Dette er en diagnose metode, der giver dig godt overblik over symptomernes sammenhæng.

Du arbejder videre med zoneterapien, men lærer nye kombinationer af fodens zoner og får større indblik i symptomernes sammenhæng med de enkelte organer.

Du vil lære om:

 • Yin/Yang teorien
 • 5 element teorien
 • Organ-uret: Om organernes indbyrdes energimæssige sammenhæng og deres forbindelse med kropsvæv og sanser

4. MODUL
Zoneterapien kombineres nu med meridianlære. Meridianerne er energi linier til og fra organerne, og de er af vital betydning for organernes, kropssystemernes og musklernes tilstand, og du bruger dem både til diagnosticering og behandling.

Du bliver også undervist i:

 • Organernes funktioner og deres sygdomssymptomer
 • Journalføring med alle relevante spørgsmål til klienten - baggrunden for at kunne strukturere og få overblik over et behandlingsforløb

5. MODUL
Du går i dybden med meridianlære og begynder med præparatlære. Ved at bruge præparater vil du få flere behandlingsmuligheder, og det fremmer i høj grad dine resultater.

Du vil lære om:

 • Urtemedicinens historie, urternes indhold, funktioner og anvendelse
 • Valg af tinkturer, tabletter, omslag, salver, homøopatiske midler, og andre naturmedicinske præparater

6. MODUL
Vi går i dybden med forståelsen og anvendelsen af præparaterne. Du arbejder med klienter udefra og kombinerer zoneterapi, meridianlære og præparater. Præparatlæren suppleres med undervisning i immuniserings terapier. Disse har betydning for immunsystemets funktion, infektionstilstande, allergier, betændelser, m.m.

Du bliver undervist i:

 • Immunterapi og symbioseterapi

7. MODUL
Du lærer nye spændende metoder til forståelse af kroppen, som er kropsbevidsthed samt om distal-punkterne: Akupunktur punkter som indvirker på større kropsområder.

Vi vil også på dette modul tage klienter ind udefra, så du gennem arbejdet med journaler og håndværk kan se effekten af dit fag.

Du bliver desuden undervist i:

 • Ernæringens grundprincipper og læren om fedtstoffer, proteiner og kulhydrater
 • Patientpsykologi - et godt redskab til bedre forståelse af dine klienters problemer

8. MODUL
Vi fortsætter med yderligere undervisning i patientpsykologi. For at alt dette skal rodfæste sig, vil vi også her anvende metoderne på eksterne klienter. Du får herigennem lejlighed til at fremlægge og diskutere behandlingsforløbene med din underviser og dine medkursister.

På dette modul undervises også i:

 • Den terapeutiske anvendelse af vitaminer og mineraler, hvor de findes og hvad deres gavnlige egenskaber er
 • Patientpsykologi 2. del

9. MODUL
Dette er også modulet, hvor du går op til skriftlig og praktisk eksamen.

Du behandler klienter udefra, giver en komplet behandling og kommer med præparatforslag. Nogle af dine journaler vil gå videre til bedømmelse ved eksamen.

Andre spændende emner er:

 • Annoncering og faglige forhold - sådan kommer du igang!
 • Hvordan laver du en brochure til din kommende klinik?
 • Hvilke krav er der til klinikdrift og regnskabsføring?

Eksamen
Foregår sidste mødeweekend og består af:

 • En skriftlig prøve omkring zoneterapien og teorien bag
 • En praktisk prøve, hvor du behandler en ekstern censor 
 • En behandling af en ukendt kunde under observation af censor og eksaminator

Anatomi / fysiologi og Sygdomslære

De sidste 300 lektioner som kræves for at blive Zoneterapeut og Registreret Alternativ Behandler fordeler sig således: 

 • 200 lektioner Anatomi og fysiologi 
 • 100 lektioner Sygdomslære 

Disse lektioner tages som E-learning (adgang fra d. 1/9 2015). Forløbet, eks. eksamen og bøger, er inkluderet i uddannelsens pris. 

Dispensation for allerede gennemført undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære ydes naturligvis, hvis du kan fremvise dokumentation. 

At Work Skolens undervisere

Billede af Sjurdur.

Sjurdur
Kosmetolog
Massør/sportsmassør

Tilbud lige nu

Når du tilmelder dig uddannelsen til Zoneterapeut, så får du uden beregning uddannelsen til kostvejleder som E-Learning. Du får undervisning online og uddannelsen har en samlet værdi på 8.900 kroner, som du får uden beregning.

Du kan starte på uddannelsen til Kostvejleder som E-learning inden for få dage, og der skal ikke betales for uddannelsen til Zoneterapeut før ved opstarten. Du finder tilbuddet under tilmeldingen til zoneterapeut her.

Læs mere om uddannelsen til Kostvejleder
Læs mere om at få undervisning online

Nu inklusive Anatomi/fysiologi og sygdomslære

Nu inkluderer vi Anatomi/fysiologi og sygdomslære som E-learning i uddannelsen til Zoneterapeut - uden beregning*. 

De 300 lektioner fordeler sig sådan her:

 • 200 lektioner Anatomi og fysiologi
 • 100 lektioner Sygdomslære

Der er adgang til E-learning-modulet fra d. 1/9-2015.

*) Eksamener samt bøger købes særskilt.

Naturmedicinsk Kursuscenters kendte uddannelse

At Work Skolen har overtaget Naturmedicinsk Kursuscenter og er stolte af, at kunne tilbyde deres anerkendte uddannelse til zoneterapeut. Naturmedicinsk Kursuscenter har eksisteret siden 1979 og har uddannet tusindvis af elever over årene. Der findes zoneterapeuter og massører fra Naturmedicinsk Kursuscenter over alt i Danmark. Zoneterapeut uddannelsen fortsætter under navnet Naturmedicinsk Kursuscenter.

Tidligere elever

Hvem uddanner sig til Zoneterapeut og hvordan bruger de uddannelsen?

Mød nogle af vores tidligere elever, som har læst til Zoneterapeut, og hør om deres erfaringer.

Mød dem her

En af de største skoler

Vi har uddannet tusindevis af kursister gennem årene, og der uddannes nu omkring 2.000 personer hvert år, hvilket vi er stolte af, og ligeledes ved forpligter, når det kommer til at give dig en god uddannelse.

Læs hvad tidligere kursister mener om os

Det er sundt at tænke på sig selv ®

Kender du vores idegrundlag? Når du læser på At Work Skolen, så bliver du en del af noget større og er med til at tage ansvar og gøre sundhed til et større anliggende. Både du og vi bidrager positivt til det samfund, som vi er en del af, og den sundhed, som har betydning i dit liv, kan skabe stor værdi for andre.

Bedre viden - Bedre handling - Bedre sundhed™

Zoneterapeutuddannelse, Frederiksberg

Undervisningen foregår på Gammel Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C.

 • Fredage kl. 17.00 – 21.00
 • Lørdage og søndage kl. 9.30 – 17.00
 • Opstarten efterår 2015:
  2015: Uge 37, 41, 45 og 49
  2016: Uge 3, 6, 10, 13, 17, 21, 25, 35, 39, 43 og 47
  2017: Uge 1, 3 og 5
 • Opstarten forår 2016:
  2016: Uge 4, 7, 11, 15, 20, 24, 32, 36, 40, 44 og 48
  2017: Uge 2, 6, 10, 14, 18, 24 og 26
Næste opstart
Uge 37-5 2015/17 Frederiksberg Weekendhold Tilmeld dig
Uge 4-26 2016/17 Frederiksberg Weekendhold Tilmeld dig
Faktaboks Zoneterapeutuddannelse
Pris: 42.500 kroner
Inkluderet: Zoneterapeut:
Materialer og eksamen.
Anatomi/fysiologi og sygdomslære som E-learning (eks. eksamener og bøger).
Byer: Frederiksberg og Internettet
Holdtyper: Weekend og E-learning
Længde: 18 weekender
Betaling: 250 kr. ved tilmelding. Restbeløb betales ved uddannelsens opstart.
Afdrag: Læs om mulighederne
Referencer: Se tidligere elever her
Tilmelding: Begrænset antal af pladser: Klik her

Uddannelsen til Zoneterapeut

De 360 lektioner tages her på Naturmedicinsk Kursuscenter og fordeler sig således:

 • Zoneterapi - 255 lektioner
 • Psykologi - 50 lektioner
 • Kost- vitamin-/minerallære - 30 lektioner
 • Biopati - 15 lektioner
 • Klinikdrift - 10 lektioner 

I alt: 360 lektioner á 45 min. varighed.

De sidste 300 lektioner som kræves for at blive Zoneterapeut og Registreret Alternativ Behandler fordeler sig således: 

 • 200 lektioner Anatomi og fysiologi 
 • 100 lektioner Sygdomslære

Disse lektioner tages som E-learning (adgang fra d. 1/9 2015). Forløbet, eks. eksamener og bøger, er inkluderet i uddannelsens pris.

Dispensation for allerede gennemført undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære ydes naturligvis, hvis du kan fremvise dokumentation.

Når du har gennemført uddannelsens 660 lektioner og bestået de inkluderede eksaminer, vil du få udstedt et eksamensbevis, og have mulighed for at melde dig ind i foreninger som Forenede Danske Zoneterapeuter www.fdz.dk og Sammenslutningen af Alternative Behandlere www.alternativ-behandling.dk som ligeledes vil sørge for din registrering som alternativ behandler, hvis du skulle ønske dette.

Registreret Alternativ Behandler (RAB)

I 2004 blev Loven om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere vedtaget.

Lovens formål er at indføre en frivillig brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere med henblik på at styrke brugernes sikkerhed ved anvendelsen af alternativ behandling. 

For at blive registreret alternativ behandler, skal du opfylde ovenstående uddannelseskrav, og ligeledes være medlem af en af de brancheforeninger, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at foretage registreringerne.

Læs mere om ordningen hos Sundhedsstyrelsen her

Momsfritagelse

Som uddannet zoneterapeut kan du tilbyde dine behandlinger momsfrit, såfremt du opfylder SKATs kriterier.

Læs SKATs særlige pjece om Alternative behandlere og andre sundhedspersoner

De 660 lektioners undervisning du kommer igennem på uddannelsen til Zoneterapeut her på Naturmedicinsk Kursuscenter lever op til SKATs krav i forhold til momsfritagelse.

Har du spørgsmål, så vil vi meget gerne hjælpe dig. Ring til os på 44 48 61 00 eller brug kontaktformen nedenfor.

Vi svarer hurtigst muligt og senest hverdagen efter.

Send en besked, spørgsmål m.v.

Felter markeret medskal udfyldes
 Dit navn
 Din e-mail
 Skriv venligst din besked her
 Skriv sikkerhedskoden
 • Administration og besøgsadresse:
  At Work A/S
  Mynstersvej 5, 3 sal
  1827 Frederiksberg C
  Telefon: +45 44 48 61 00
  CVR: 28 69 69 14
 • Kontakt:
  Mandag - torsdag: 9.00 - 16.00
  Fredag: 9.00 - 15.00
  Telefon: +45 44 48 61 00
  Telefax: +45 44 48 66 01
  E-mail: info@atwork.dk
 • Mød os på Facebook
  http://www.facebook.com/skolen