Esben Kjeldgaard Jensen

Fysisk aktivitet har altid fyldt en stor del af min tilværelse, hvor alt fra fodbold til selvforsvar er blevet udforsket. Styrketræning blev introduceret på et højskoleophold og har siden fyldt en stor del af mit liv, især i mit faglige virke. Gennem lysten til fysisk udfoldelse samt en række skader forekom det logisk at blive fysioterapeut.

Efter færdiggørelse af uddannelsen som fysioterapeut arbejdede jeg i klinikregi samt som personlig træner, men erfarede hurtigt at jeg ikke var færdig med at uddanne mig, hvorfor jeg tog kandidaten i fysioterapi.

Jeg har arbejdet med alt fra fodboldklubber til musical-perfomere og foruden undervisning også stadig i klinikregi, som selvstændig fysioterapeut.

Mine faglige interesse centrerer sig primært omkring idrætsfysioterapien. Jeg har skrevet speciale om overbelastningsskader i Achillessenen, samt flere artikler i bla. Dansk Sportsmedicin og fysioterapeuternes fagblad.

Jeg lægger meget stor vægt på en at opretholde en videnskabelig tilgang i min undervisning, men forholder mig samtidig pragmatisk til rollen som behandler/personlig træner. Grundet den videnskabelige tilgang som underviser, ser jeg det også som et ansvar at gøre op med diverse myter og misforståelser der utvivlsomt eksisterer i disse professioner. Faglige diskussioner er noget jeg ofte tilskynder, da jeg mener det skaber god læring for alle involverede parter.