Anette Rasmussen

Anettes baggrund:

Anette har livet igennem været stærkt optaget af menneskers udvikling, interaktion og trivsel. Denne interesse har hun gjort til sin levevej med en uddannelse som  cand. psych. fra Aarhus Universitet. Herfra har hun omsat den teoretiske psykologiforståelse til praksis i forskelligt arbejdsmæssigt regi, herunder bl.a. med erhvervspsykologisk konsulentarbejde, socialt rehabiliteringsarbejde og psykologisk samtalebehandling i klinisk praksis.

Til daglig er Anette beskæftiget i egen privat praksis i Aarhus C, hvor hun bl.a. arbejder med samtalebehandling, personlig udvikling og mindfulness- og meditationsforløb.

Anette og positiv psykologi:

Positiv psykologi fangede for alvor Anettes interesse under studiet, hvor hun bl.a. skrev bachelorafhandling om emnet. Efterfølgende er det også blevet en naturlig og uundværlig del af Anettes arbejde, både i erhvervspsykologisk og klinisk regi. Som eksempler kan nævnes kompetenceudvikling, teambuilding, personlig udvikling, stresshåndtering og selvværd som områder, hvor hun fast har trukket på metoder og principper, som relaterer sig til den positive psykologi.

Anette har således en god portion erfaring med og forståelse for den praktiske anvendelse af principper fra denne gren af psykologien, som hun entusiastisk inddrager som eksempler i undervisningen.

Hvem er Anette?

”Jeg brænder for mennesker, og jeg har en naturlig nysgerrighed for hvad der driver, motiverer og udfordrer os i vores forskellige livsprojekter og –retninger. Min passion for psykologien er stærk og rammer bredt i forhold til dens forskellige områder. Jeg er optaget af eksistentialistiske temaer i psykologien, relationelle dynamikker (og deres muligheder såvel som konsekvenser), livsværdier, livsglæde, livsretning og måden den enkelte forholder sig til sig selv på. Og meget mere. Og jeg elsker at tale om det, diskutere det, reflektere over det i fællesskab og gøre noget med det i praksis – hvilket i høj grad gennemsyrer min personlige tilgang i undervisningen, hvor jeg inviterer jer til at gøre alt dette sammen med mig.”

Anette har været fast underviser på kurset ”Positiv Psykologi Vejleder” i Aarhus siden 2012.