Spørgsmål og svar – Uddannelsen til Fitnessinstruktør

Kan jeg vælge afdragsordning?

Ja, det kan du godt. Ønsker du en afdragsordning, så koster uddannelsen 15% mere i administrationsgebyr, så prisen bliver i alt 15.237,50 kroner. De 15.237,50 kroner deles i 6 eller 8 afdrag efter ønsker.

  • 6 afdrag over 6 måneder, så du hver måned betaler 2.539,59 kroner.
  • 8 afdrag over 8 måneder, så du hver måned betaler 1.904,69 kroner.

Du har mulighed for at vælge afdragsordningen, når du tilmelder dig uddannelsen.

Ønsker du, at afdragsordningen kører over en længere eller kortere periode? Så giv os et ring på 44486100 eller skriv til os på info@atwork.dk og hør om dine muligheder.

Hvornår skal jeg betale for uddannelsen?

Ved tilmelding betaler du kun 250 kr. i delbetaling, og resten skal først betales kort tid før, du starter på klasseundervisningen.

Hvis du vælger afdragsordning, betaler du også kun 250 kr. i delbetaling ved tilmelding, og så starter din afdragsordning kort tid før, du starter på klasseundervisningen.

Stilles der krav til særlige forudsætninger?

Der stilles ikke særlige krav til forudsætninger for at kunne tage At Work Skolens uddannelse til Fitnessinstruktør, blot en vis nysgerrighed og interesse for fitness og træning.

Som Fitnessinstruktør skal du kunne vise dine kunder øvelser og du skal derfor være almindelig funktionsdygtig. Det er ikke en forudsætning, at man har mange kræfter eller er i specielt god form for at kunne arbejde som fitnessinstruktør – det vigtigste er dine evner til at instruere på professionel og pædagogisk vis.

Hvordan er mine jobmuligheder?

Den store stigning i antallet af fitnesscentre i hele landet har medført, at jobmulighederne som Fitnessinstruktør er særdeles gode. Du kan også kombinere det at være Fitnessinstruktør sammen med andre kompetencer, eks. kostvejledning.

Hvem tager typisk uddannelsen, og hvordan bruger de den?

Vi ser alle typer af elever på uddannelsen til Fitnessinstruktør, og uddannelsen bruges således også i mange forskellige sammenhænge.

Størstedelen af dem, der tager uddannelsen, bruger den efterfølgende i fitnesscentre, mens en del bruger uddannelsen som supplement til et job som idrætsinstruktør, skolelærer, pædagog, kostvejleder eller lignende – og så er der en del, der tager uddannelsen fordi de selv træner meget og ønsker en mere professionel viden om træning.

Hvilken forskel er der på de forskellige udbudte uddannelser og skoler?

Der findes i Danmark flere forskellige fitnessinstruktøruddannelser og skoler, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, præcis hvad du søger i en uddannelse.

Vigtigst er det at bemærke, at At Work Skolens uddannelse til Fitnessinstruktør er godkendt af Europe Active (EHFA), og at den således lever op til de krav, man stiller fra den europæiske brancheforening.

At Work Skolen er uafhængig af fitnesscentrene, og du bliver uddannet så bredt, at du er sikker på, at du kan arbejde på tværs af fitnessbranchen.

Hvad er forskellen på den offentlige fitnessinstruktøruddannelse og de private?

Tekniske skoler tilbyder som noget nyt en offentlig fitnessinstruktøruddannelse. Uddannelsen er at betragte som en ungdomsuddannelse, der strækker sig over 1,5 år og hvor man selv skal finde en læreplads, for at blive optaget på uddannelsen. Uddannelsen sætter fokus på områder som rengøring, det at stå i reception m.m., udover selve fitnesstræningen.

På At Work Skolens fitnessinstruktøruddannelse har vi fokus på at gøre dig til en god fitnessinstruktør, det vil sige med et højt fagligt fokus på selve det at udarbejde træningsprogrammer, instruere, motivere osv., og inddrager altså ikke rengøring og lignende i fitnesscentrene.

Ved at tage en fitnessinstruktøruddannelse på At Work skolen kan du være færdiguddannet på ca. 3 måneder og kan endda have job ved siden af – og så er du efterfølgende klar til at kunne tage job i et fitnesscenter.

Det er vigtigt at bemærke, at de private fitnessinstruktøruddannelser er de absolut mest udbredte og kendte, og at langt de fleste af de instruktører, du møder i fitnesscentrene i dag, er uddannet på en privat skole. Husk ligeledes på, at At Work Skolens uddannelse er godkendt af Europe Active (EHFA).

Hvorfor er det en fordel at tage uddannelsen på At Work Skolen?

En stor fordel ved at tage uddannelsen til Fitnessinstruktør på At Work Skolen er, at du primært bliver undervist af fysioterapeuter, der sikrer et højt niveau. Samtidig er uddannelsen anerkendt og kan bruges på tværs af fitnessbranchen.

Du får online adgang til al materiale lige så snart, du har tilmeldt dig uddannelsen, og med e-learningen kan du gennemgå læringsfiler, quizzer mm. lige så mange gange, du har lyst til.

At Work Skolen har eksisteret siden 1994 og er kendt i branchen. Sidst men ikke mindst benytter At Work Skolen sig af eksterne censorer, hvilket sikrer en uvildig vurdering af din kunnen til eksamen.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge til forberedelse/hjemmearbejde?

Som tommelfingerregel siger vi på At Work Skolen, at man skal bruge den samme tid hjemme til forberedelse, som man bruger på skolen til undervisning. Det varierer naturligvis fra elev til elev, alt efter forudsætninger og erfaringer.

Især faget anatomi og fysiologi bruger mange en del tid på.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage første gang?

Vi anbefaler, at man møder op til alle undervisningsgange, men hvis du ikke kan deltage første gang, er det helt okay. Skriv blot i kommentarfeltet, når du tilmelder dig, at du ikke kan deltage første gang.

Hvad sker der, hvis jeg bliver syg?

Det er ikke noget problem, hvis man på uddannelsen ligger syg en uge eller to – særligt, da faget anatomi & fysiologi læses som e-learning, som jo er tilgængelig 24 timer i døgnet, og som gør det nemt at følge med.

Ved lang tids sygdom vil du have mulighed for at ansøge om en standby-plads til næste hold, så du stadig kan få din uddannelse.

Skal jeg have trænet i mange år for at blive fitnessinstruktør?

Nej, det er ikke en forudsætning, at du har trænet i mange år, for at du kan tage uddannelsen til Fitnessinstruktør. Det vil naturligvis være en fordel, hvis du kender til træning og har interessen for fysisk aktivitet, men det forudsættes ikke, at du er i specielt god form eller lignende.

Kan jeg tage uddannelsen ved siden af mit arbejde?

Ja, du kan godt tage uddannelsen til fitnessinstruktør ved siden af et arbejde. På At Work Skolen tilbydes daghold, aftenhold og weekendhold, og da man skal deltage i undervisningen 1 – 2 gange om ugen, kan det fint forenes med et arbejde.

Da At Work Skolen er en uafhængig skole og ikke lægger sig op ad et fitnesscenter, er undervisningen også tilpasset til at kunne bruges andre steder.

Kan uddannelsen bruges udenfor fitnesscentrene også?

Ja, uddannelsen kan bruges i enhver sammenhæng, hvor der er behov for individuelle træningsprogrammer. Vi ser f.eks. kostvejledere, sygeplejersker og pædagoger , der bruger uddannelsen som supplement til deres øvrige arbejdsområder, og en del bruger ligeledes uddannelsen i en idrætsforening.

Er faget anatomi og fysiologi svært?

Faget anatomi og fysiologi kan ved første øjekast virke svært for de fleste, der ikke har beskæftiget sig med faget før, blandt andet fordi der i faget indgår en række latinske betegnelser.

På At Work Skolen giver vi dig de bedste forudsætninger for at lære faget – dels fordi anatomi og fysiologi inddrages i den praktiske undervisning, og dels fordi du kan læse faget som E-learning på Internettet, hvor du i dit eget tempo kan gennemgå undervisningen og lytte til de latinske ord. Vi har f.eks. oplevet, at personer med ordblindhed har været særligt glade for E-learningen og er kommet igennem faget med rigtig gode resultater, da de netop både kunne lytte, læse og se.

Hvis jeg ikke består en eksamen, kan jeg så gå til reeksamen?

Hvis du ikke består enten den praktiske eksamen eller de online test på uddannelsen, har du selvfølgelig mulighed for at tage en reeksamen mod betaling af et reeksamensgebyr. Man kan maksimalt gå til reeksamen 2 gange, så der er 3 eksamensmuligheder i alt.