Spørgsmål og svar – Uddannelsen til Zoneterapeut

Kan jeg vælge afdragsordning?

Ja, det kan du godt. Ønsker du en afdragsordning, så koster uddannelsen 15% mere i administrationsgebyr, så prisen bliver i alt 48.875 kroner. De 48.875 kroner deles i 20 afdrag over 20 måneder, så du hver måned betaler 2.443,75 kroner. Du har mulighed for at vælge afdragsordningen, når du tilmelder dig uddannelsen.

Ønsker du, at afdragsordningen kører over en længere eller kortere periode? Så giv os et ring på 44486100 eller skriv til os på info@atwork.dk og hør om dine muligheder.

Hvornår skal jeg betale for uddannelsen?

Ved tilmelding betaler du kun 250 kr. i delbetaling, og resten skal først betales kort tid før, du starter på klasseundervisningen.

Hvis du vælger afdragsordning, betaler du også kun 250 kr. i delbetaling ved tilmelding, og så starter din afdragsordning kort tid før, du starter på klasseundervisningen.

Hvem tager typisk uddannelsen og hvordan bruger de den?

Vi ser alle typer af elever på Zoneterapeutuddannelsen og vi oplever, at uddannelsen bruges på mange forskellige måder.

En del tager uddannelsen for målrettet at starte egen klinik, nogle ønsker at arbejde som Zoneterapeut i f.eks. Healthcare virksomheder som Falck Healthcare og Healthcare Danmark, imens andre f.eks. bruger uddannelsen som et supplement til en anden uddannelse, herunder pædagoger, kosmetologer, fitnessinstruktører, sygeplejersker m.v.

Vi ser ligeledes, at mange private tager større ansvar for deres egen sundhed og er der småskavanker i familien, vælger mange en alternativ behandler til både børn og voksne. Ikke mindst bruger mange zoneterapien til at forebygge skavanker og vi ser sportsfolk i topklassen, der også er flittige brugere af zoneterapeuternes professionelle indsigt.

Kan jeg tage uddannelsen ved siden af mit arbejde?

Ja, det kan du godt. På At Work Skolen afholdes uddannelsen som regel med weekendhold, det vil sige én weekend om måneden, hvor undervisningen ligger fredag aften, samt lørdag og søndag i dagtimerne. På den måde kan det fint forenes med et arbejde.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge til forberedelse/hjemmearbejde?

Som tommelfingerregel siger vi, at man skal bruge den samme tid til forberedelse hjemme, som man bruger på skolen til undervisning. Det varierer naturligvis fra person til person, alt efter forudsætninger og erfaringer.

Kan jeg starte egen klinik efter endt uddannelse?

Ja, det kan du godt. Vi ser mange, der efter endt uddannelse starter op som selvstændige, f.eks. med virksomhedszoneterapi, eller i form af egen klinik.

Hvilken forskel er der på de forskellige uddannelser og skoler?

Der findes i Danmark en del forskellige zoneterapeutuddannelser og skoler, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, præcis hvad du søger i en uddannelse.

Vi har købt Naturmedicinsk Kursuscenter, der har eksisteret siden 1979 og har uddannet tusindvis af behandlere og er dermed kendt i branchen. Naturmedicinsk Kursuscenter er i dag en del af At Work Skolen.

Ved at tage en Zoneterapeutuddannelse hos os, får du således en gennemtestet uddannelse og har samtidig en af de største skoler i ryggen, når du som behandler skal ud og stå på egne ben.

Det er jo altid en tillidssag at finde den rette skole og vi anbefaler dig derfor at besøge de skoler, der kunne have din interesse. På den måde kan du få et indtryk af lokaler, materialer og stemningen de forskellige steder.

Kan jeg som Zoneterapeut blive Registreret Alternativ Behandler (RAB)?

Ja, det kan du godt. Uddannelsen til Zoneterapeut strækker sig over 660 timer. De 360 timer tages her på At Work Skolen og fordeler sig således:

– Zoneterapi – 255 timer
– Psykologi – 50 timer
– Kost-, vitamin- og minerallære – 30 timer
– Biopati – 15 timer
– Klinikdrift – 10 timer

I alt: 360 timer á 45 min. varighed.

De øvrige 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære tages som E-learning og tilbydes uden beregning (ekskl. eksamener og bøger) til alle elever på At Work Skolens zoneterapeutuddannelse.

Kan jeg som Zoneterapeut tilbyde momsfrie behandlinger?

Som uddannet Zoneterapeut kan du tilbyde dine behandlinger momsfrit, såfremt du opfylder SKATs kriterier.

Læs SKATs særlige pjece her

De 660 timers undervisning du kommer igennem på At Work Skolens uddannelse til Zoneterapeut, lever op til SKATs krav i forhold til momsfritagelse.

Nyt styresignal fra SKAT

SKAT har for nyligt offentliggjort et nyt styresignal, som handler om momsfritagelse af sundhedsydelser. Skat har ændret praksis således at uddannelseskravet for at opnå momsfritagelse er i overensstemmelse med kravet til registrering (RAB).

Læs det nye styresignal her

Kan jeg få dispensation for de 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære?

Ja, dispensation for allerede gennemført undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære ydes naturligvis, hvis du kan fremvise dokumentation.

Yder Sygeforsikringen Danmark tilskud til zoneterapi?

Ja, Sygeforsikringen Danmark yder tilskud til Zoneterapi, hvis behandleren er Registreret Alternativ Behandler (RAB) og indgår en aftale med Sygeforsikringen Danmark.

Hvordan foregår eksamen i Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære, og hvad koster den?

Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære afsluttes med en 2 timers skriftlig fremmøde eksamen i Anatomi og Fysiologi og en 1 times skriftlig fremmøde-eksamen i Sygdomslære. Eksamenspakken koster 1.650 kroner (950 kroner for Anatomi og Fysiologi og 700 kroner for Sygdomslære).

Skal jeg selv købe bøger til uddannelsen til Zoneterapeut?

Ja og nej. Til selve forløbet om Zoneterapi skal du ikke selv købe nogle materialer – der er alt inkluderet.

Det anbefales, at du køber nedenstående to grundbøger til undervisningen i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Du kan købe dem andetsteds og den estimerede pris er 1.400 kroner.

  • ”Ind under huden – Anatomi og fysiologi” af Oluf Nielsen og Anni Springborg, 2. udgave, udgivet af Munksgaard (estimerede pris: 700 kr.)
  • ”Sygdomslære – Hånden på hjertet” af Arne Lykke Viborg og Annette Walsøe Thorup, 3. udgave, udgivet af Munksgaard (estimerede pris: 700 kr.)

Supplerende læsemateriale:
Du har mulighed for at supplere din læsning med bogen: ”Fysiologi og anatomi – Det levende menneske” af Ulla Fasting og Jørgen Hougaard, udgivet af Munksgaard (estimeret pris: 800 kr.) Denne bog er nutidig og godt illustreret.

Kan man kun tage uddannelsen til Zoneterapeut på Frederiksberg?

Ja, uddannelsen kan kun tages på Frederiksberg, og der er ikke umiddelbart planer om at udbyde forløbet andre steder i landet.

Vi har en del elever, som tager uddannelsen, selvom de har bopæl på Fyn, Bornholm eller i udlandet. Alle 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære kan du nemlig tage hjemmefra via E-learning, så det er kun de 360 timers undervisning i praktisk zoneterapi, som du skal tage på skolen.

Der er kun klasseundervisning ca. én gang pr. måned, hvor undervisningen som regel foregår i en weekend eller om aftenen.

Jeg har allerede de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære fra en anden skole – kan jeg så få rabat på uddannelsen til Zoneterapeut?

Hvis du allerede har taget de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære på en anden skole, kan du få merit for den del af uddannelse ja.

Prisen for uddannelsen til Zoneterapeut er dog den samme, da vi tilbyder de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære med i uddannelsen uden beregning.

For at få merit skal du blot sende os en mail på info@atwork.dk med dokumentation på din uddannelse.

Jeg er uddannet sygeplejerske – kan jeg få merit for de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære?

Ja, når du er uddannet sygeplejerske kan du få merit for den del af uddannelsen.

Prisen for uddannelsen til Zoneterapeut er dog den samme, da vi tilbyder de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære med i uddannelsen uden beregning.

For at få merit skal du blot sende os en mail på info@atwork.dk med dokumentation på din uddannelse.

Jeg er uddannet fysioterapeut – kan jeg få merit for de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære?

Ja, når du er uddannet fysioterapeut kan du få merit for den del af uddannelsen.

Prisen for uddannelsen til Zoneterapeut er dog den samme, da vi tilbyder de 300 timers Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære med i uddannelsen uden beregning.

For at få merit skal du blot sende os en mail på info@atwork.dk med dokumentation på din uddannelse.