Tina

Det var starten på det vildeste grundkursus i at være en bedre udgave af mig selv.

Få positiv inspiration

På kurset til Positiv Psykologi Vejleder Online bliver kursisterne bedt om at udarbejde en kort afsluttende opgave. Vi har spurgt nogle af vores kursister, om vi må dele deres opgaver, så du kan få glæde af dem, og måske lade dig inspirere til den dag, hvor du skal give dig i kast med din afsluttende opgave.

Du kan læse om kurset her

Læs Tinas opgave her:

Mit navn er Tina, jeg er 48 år og arbejder fuldtid som projektkoordinater i en større kommunikationsvirksomhed. Jeg er gift og har 3 børn, hvor af de 2 er teenagere.

I sommeren 2016 blev jeg for anden gang sygemeldt med stress. Det var faktisk ikke kun stress, men også let depression og angst. Angst og bekymring for ikke at slå til og for alt mulig andet.

Jeg faldt tilfældigt over kurset “Positiv Psykologi Vejleder”. Jeg blev nysgerrig på at lære mere om mig selv, mine mønstre, mine tanker og at blive klogere på reaktionsmønstre på mennesker omkring mig.

Det var starten på det vildeste grundkursus i at være en bedre udgave af mig selv.
Der har været så mange øjenåbnerne for mig, at det er umuligt at skrive om dem alle, så jeg har valgt de ud som har størst betydning for mig.

Det er en fantastisk fornemmelse at finde ud af hvad positivitet kan gøre for én. Jeg har en bevidsthed om at jeg er pessimistisk, bekymret og har angst. At læse sort på hvidt hvad det gør for mig som person, for mit liv, og for mennesker omkring mig var skræmmende. Jeg har været plaget at disse bekymringstanker længe, og pludselig får jeg et helt konkret værktøj til at stoppe dem. Sandsynligheden for at det jeg er bekymret for, aldrig kommer til at ske er massiv. Så tænk tanken max 3 gange og læg den så væk. Det er simpelthen det bedste råd jeg nogen sinde har fået.

Jeg har været så stresset, at jeg kunne mærke hvad jeg drømte om eller havde lyst til gøre. Mindfulness er ikke ukendt for mig. Men at anvende det i en større grad til at komme ind under huden på mig selv, og virkelig begynde at mærke mig selv, har været fantastisk. Det er så afstressende for hver eneste celle i min krop, og jeg nu er kommet op til overfladen og kan begynde at lægge små planer for mig selv.

Mindfullness øvelser, kombineret med at behandle min krop godt, men ordentlig sund mad og motion gør at jeg får mere energi. Jeg går lange ture ved skov og strand, det giver mig det største energi boost.

Anerkendelse har også været en vigtig læring for mig. Med 2 teenager i huset som render rundt med hovedet under armen, er anerkendelse en vigtig ting. HUSK at sige hvad de gør godt, find deres styrker frem og “udnyt” dem. Vi kan alle godt lige at høre at vi gør det godt, vi “vokser ” når andre fortæller os om de gode ting vi kan og gør.

Efter dette kursus sidder jeg tilbage med en viden og bevidsthed om at jeg kan gøre en forskel for mig selv, min familie, og mine kollegaer. Jeg kan bevidst bremse negativitet hos mine kollegaer, dreje det til at finde noget positivt ved en given situation. Eller som minimum ikke køre med på den negative bølge. Jeg vil vælge mig selv til, give mig selv luft og ro, så jeg har overskuet til at hjælpe og vejlede mine teenager på vej i livet, og være sjov mor for ham der endnu ikke er nået en “vanskelig alder”.

Jeg er selvfølgelig ikke helt i mål, men jeg er på vej. Jeg tillader mig at nyde rejsen i at lærer mig selv at kende.

En at de allerførste øvelser var at smile til en fremmed. Det virker … Smil til verden og den smiler til dig 🙂