Susan

Jeg har været på en fantastisk og selv udviklende rejse de sidste par måneder. Jeg er uddannet pædagog og arbejder til daglig som specialpædagog med børn, med særlig behov, i alderen 0-6 år.

Få positiv inspiration

På kurset til Positiv Psykologi Vejleder Online bliver kursisterne bedt om at udarbejde en kort afsluttende opgave. Vi har spurgt nogle af vores kursister, om vi må dele deres opgaver, så du kan få glæde af dem, og måske lade dig inspirere til den dag, hvor du skal give dig i kast med din afsluttende opgave.

Du kan læse om kurset her

Du kan læse opgaven her

Jeg har været på en fantastisk og selv udviklende rejse de sidste par måneder. Jeg er uddannet pædagog og arbejder til daglig som specialpædagog med børn, med særlig behov, i alderen 0-6 år. Det har jeg gjort i ca. 20 år. Jeg er glad for mit arbejde, som jeg finder meget glæde ved. Men jeg har gennem de sidste par år kunnet mærke at der skal ske noget nyt, at jeg har brug for nogle nye udfordringer.

Så jeg satte mig for at lægge mærke til hvad det var der gav mig energi og glæde i mit arbejdsliv. Det kom så fra en helt anden vinkel end jeg havde regnet med. Jeg lagde mærke til at kollegaer, forældre og venner ofte kom og ville tale med mig om alt hvad der rør sig i deres liv af svære ting. Jeg lagde mærke til at når jeg talte med dem, gav det en glæde og energi, som jeg kunne kører på resten af dagen. Jeg spurgte ind til hvorfor de valgte mig, og de sagde at det er fordi jeg er god at tale med, jeg lyttede og kom med gode og brugbare råd. En sagde at jeg var god til at coache. Derfor begyndte jeg at lege med tanken om at gøre mig noget mere i den slags, men lige hvordan det skulle være vidste jeg ikke.

Efter at have undersøgt forskellige muligheder og uddannelses områder, besluttede jeg for at det skulle være Life coach hos Atwork der skulle være vejen frem til et evt. karriere skift for mig. Jeg er nu færdig med første del, som er Positiv Psykolog vejleder.

Det har været et utrolig spændende forløb, som har lært mig så meget. Hver gang jeg satte mig til computeren, for at studere positiv psykologi, kunne jeg mærke en masse følelser strømme gennem min krop. Jeg følte en opstemthed og nysgerrighed over alt det nye. Derudover følte jeg håb, optimisme og en stolthed over det som fremtiden vil bringe efter endt uddannelse.

Mange af teorierne og metoderne kender jeg fra min uddannelse og mit arbejde som pædagog. Men der er specielt tre ting som gjorde et særlig indtryk på mig personligt, og som har sat nogle ting på plads for mig.

Den ene er Hamburger modellen.

Jeg kunne se at jeg har befundet mig i Rat Race kvadranten i meget af tiden. Jeg var typen der knoklede der ud og håbede at ”hvis bare” så blev alting godt. Men resultatet udeblev og jeg befandt mig i den Hedonistiske kvadrant. Her fandt jeg kortvarig lykke ved at shoppe. Men heldigvis har jeg befundet mig i Lykke kvadranten i lang tid nu. Jeg har arbejdet med mig selv, og selv om det har været hårdt, så er jeg kommet frem til at have fokus på rejsen og målet.

Den anden er modellen om Flow.

flow-model-fra-susans-afsluttende-opgave

Jeg har ikke været særlig god til at lytte til egne behov. Jeg har lyttet til andres behov og prøvet at opfylde dem, og de krav der kom fra omverden. Jeg satte mig selv til side og havde aldrig indre ro. Så jeg befandt mig i en lang periode af mit liv de fire felter, der kendetegnes ved anspændthed, angst, bekymring og til tider apatisk. Jeg vidste simpelthen ikke hvad det ville sige at passe godt på mig selv. I dag er jeg blevet så meget bedre til at lytte til mine egne behov og opfylde dem så godt jeg kan i en travl hverdag. Nu har jeg lært, at jeg skal have det godt for at gøre det godt.

Den tredje ting er Midfulness.

mindfulness-billede-fra-susans-afsluttende-opgave

Jeg forelskede mig fuldstændig i dette billede med det samme. Den dreng beskriver mig og mine tanker. Det gjorde et stort indtryk på mig, hvor svært det var for mig at lave de små øvelser der var på modullet. Jeg havde så svært at holde fokus på bevidstheden og åndedrættet. Mine tanker blev ved med at tage over, og løbe af med mig. Det kom virkelig bag på mig at det var så svært. Men jeg lærte det, og oplevede at have en rolig og afslappet følelse til sidst. Jeg har efterfølgende lagt mærke til at jeg i mit private liv har en tendens til at være alle mulige andre steder i mine tanker og hele tiden et skridt videre. Jeg er blevet vild med udtrykket ”bevidst opmærksom”. Så nu øver jeg mig hver dag i at være bevidst opmærksom og nærværende, i alle de daglige gøre mål, også de små. Jeg har fundet ud af hvor vigtig det er med en stund hver dag til at finde indre ro. Så det giver jeg mig selv tid til, hver dag nu.

Det har været så spændende og jeg har gjort mig mange tanker om hvad fremtiden vil bringe, og om hvordan jeg kan anvende alt det nye jeg har lært. Meget af det anvender jeg allerede på mig selv, i min familie, på arbejdet og blandt venner. Jeg kan slet ikke lade være. Jeg kan også mærke at jeg selv er blevet mere positiv, og bevidst opmærksom. Nogle af de tanker jeg har gjort mig, er i forhold til mit nuværende job, jeg ser muligheder som kunne være spændende at forfølge, både i forhold til børnene, men også i forhold til de forældre der har børn med særlig behov. Jeg er blevet så inspireret, så jeg har også en drøm om at åbne egen klinik og komme i gang med egne klienter.

Nu ser jeg frem til næste del af rejsen, Life coach delen, som jeg skal i gang med til februar, så må vi se hvad det udløser af tanker, drømme og muligheder.