Poul Sloth Adamsen

Eksamen var også en god oplevelse. Det var 20 år siden, jeg sidst havde været til eksamen, så jeg var lidt nervøs. Men det forsvandt hurtigt, da jeg kom til skolen og blev budt velkommen af en ”værtinde” og andre, der også skulle til eksamen.

Anbefalinger – At Work Skolens uddannelse til Kostvejleder

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores uddannelse til Kostvejleder, om deres oplevelser og erfaring med uddannelsen og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Om uddannelsen


Poul Sloth Adamsen

Flere mænd er begyndt at fokusere på vigtigheden af sund kost og motion.

Det har resulteret i en stigning af mandlige deltagere på uddannelsen til Slankekonsulent som E-learning. Og Poul fra Hadsten er en af dem. Poul fortæller, at han de sidste 20 år har fitnesstrænet, dyrket bodybuilding og kampsport. I den forbindelse er det ekstra vigtigt at spise det rigtige og på samme tid holde vægten.

Jeg blev irriteret over, at jeg ikke kunne få en ordentlig kostvejledning. Det er ved hård træning af stor vigtighed at vide noget om, hvad det er, man propper i munden.

For 8 år siden overtog han et beskæftigelsesprojekt i Favrskov Kommune. Målgruppen er folk på sygedagpenge, kontanthjælpsmodtagere, folk med psykiske lidelser og også nogle med misbrugsproblemer.

Poul fortæller videre:

Jeg ved fra mig selv, at man med sund kost og træning kan få det bedre med større livskvalitet og mere overskud til at klare hverdagen. De mennesker, jeg arbejder med, har vidt forskellige problemer. Nogle er svært overvægtige med for højt blodtryk og begyndende diabetes til følge, nogle undervægtige og andre deprimerede. Motion er god medicin, og når det kombineres med en sund kost, så får folk det bedre både fysisk og psykisk og bliver bedre rustet til at klare en ofte vanskelig dagligdag.

Min uddannelse til Slankekonsulent har gjort mig i stand til at lave kostanalyser og udregne individuelle dagkostforslag kombineret med det rigtige motionsprogram. Noget man lærer på uddannelsen er, at der er ingen løftede pegefingre. Jeg kan f.eks. nævne, at jeg til en overvægtig kvinde udarbejdede en specifik julekostplan, som gjorde det muligt for hende at spise lidt af al den gode julemad, lidt konfekt og andet ”godt”. Hun skulle blot holde sig inden for det antal kalorier, jeg havde udregnet. Man kan sagtens være i et slankeforløb og alligevel få lidt af det usunde.

På uddannelsen lærer man også, at viden om kost og fordelingen af de forskellige næringsstoffer er vigtig at formidle videre til de personer, der skal tabe sig og kostomlægge. I mit arbejde tager jeg folk med i supermarkedet, hvor vi kigger og taler om fødevarer og læser varedeklarationer. Det giver dem en god forståelse for det, de putter i munden!

Konceptet på Slankekonsulentuddannelsen som E-learning er vældig godt og brugervenligt. Det er en rar og afslappende måde at tage en uddannelse på, og det er en stor fordel, at man kan gå tilbage og gennemgå det igen, når der er behov for det.

Eksamen var også en god oplevelse. Det var 20 år siden, jeg sidst havde været til eksamen, så jeg var lidt nervøs. Men det forsvandt hurtigt, da jeg kom til skolen og blev budt velkommen af en ”værtinde” og andre, der også skulle til eksamen.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har taget en E-learning uddannelse hos At Work. Måske springer jeg snart på kurset ’Børn og overvægt’ også som E-learning.