Niels Jacob

At Work er blevet mit protein.

Anbefalinger – At Work Skolens uddannelse til Kostvejleder

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores uddannelse til Kostvejleder, om deres oplevelser og erfaring med uddannelsen og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Om uddannelsen


Niels Jacob

Niels Jacob læser til kostvejleder over nettet, da han bor på Færøerne og arbejder på havet.

Niels Jacob fortæller:

Jeg sejler som hovmester på en større trawler både i Øst og Vest Grønland og er typisk af sted 10 uger ad gangen, hvorefter jeg er 10 uger hjemme igen. Den online undervisning, som At Work tilbyder, er fantastisk, jeg har den med om bord når jeg er ude og sejle, og det fungerer meget, meget godt. Jeg er rigtig glad for det.

Den 15. august 2012 vejede jeg 97,8 kg og med en højde på 178 cm, havde jeg lidt af en overvægt, som var oparbejdet over flere år. Jeg besluttede mig for, at gøre noget ved det. Alle ved jo, at man skal spise sundt og træne, så jeg gik ned til et af vore lokale fitnesscentre, Faroe Fitness, hvor jeg havde planer om, at skulle i gang med træningen. Den unge dame, som selvfølgelig modtog mig med et smil, informerede mig om, at der den efterfølgende mandag skulle starte et slankehold op, kun for mænd. Så jeg tænkte: ”man kan vel altid prøve”, og så startede jeg sammen med fire andre mænd.

Men de fem mænd blev til tre ved afslutningen, og da Niels Jacob efter de første 10 ugers slankeforløb skulle ud og sejle igen, havde han tabt sig 10 kg. 

Jeg fik en kostomlægning og fra slankeforløbet, der indebar træning og megen snak om kost, tog jeg den nye information med mig ombord på skibet, hvor jeg skulle opholde mig de næste 3 måneder. Jeg bibeholdte mine nye sunde vaner, jeg var meget flittig på løbebåndet, dog mest med hurtig gang – da man ikke kan løbe når der er høj søgang og dårligt vejr! Jeg spiste sundt og holdt mig væk fra hvidt mel, sukker og fedt – alt i alt en kaloriefattig kost. Jeg holdt altså fast i det projekt som jeg var begyndt på. Det resulterede i, at jeg i december vejede under 80 kg, og at jeg på 4 måneder havde tabt 17 kg.

Men vægttabet betød også, at jeg ikke længere kunne være i mit almindelige tøj, så inden jeg skulle i land måtte jeg købe nyt. Så det var lidt sjovt at komme i land igen – nogle kunne godt genkende mig, andre ikke.

Jeg husker ikke helt, hvor jeg stiftede bekendtskab med At Work Skolen første gang. Men jeg kan huske, at jeg vistnok skrev “lær om kost på internettet“ i Google bjælken. Jeg fandt i hvert fald en skole, hvor man kunne blive kostvejleder over nettet, og da jeg gerne ville have et indblik i kosten og dens betydning for kroppen, faldt jeg for At Work. Så jeg begyndte at læse uddannelsen som kostvejleder, mens jeg var om bord. Og jeg fandt hurtig ud af, at det var en god og interessant måde at lære på. For jeg kunne både læse, høre og skrive ned samtidig. Og jeg kunne tage det igen og igen og igen, og lige så ofte som jeg havde lyst til. Mange af undervisningsfilerne har jeg været igennem 4-6 gange, for det er meget forskelligt, hvor meget tid jeg har til undervisningen om bord. Nogle uger har jeg rigtig meget at se til, og så får jeg ikke læst så meget.

Jeg tager hovedsageligt uddannelsen for min egen skyld, og kommer stadig i Faroe Fitness når jeg er hjemme. Jeg snakker meget om kost og sundhed med Jane, der ejer centeret, og har skaffet flere overvægtige mænd til slankeholdene,” udtaler Niels Jacob, der også har været inde og dele ud af sine erfaringer på efterfølgende slankekurser og som det ser ud nu, også har mulighed for, at komme ind og hjælpe til i centeret.

Der er ingen tvivl om, at Niels Jacob er meget glad for uddannelsen og den online undervisning. Han fortæller: 

Jeg vil gerne forstå og forklare, hvordan alting hænger sammen, og derfor skal jeg have min basisviden på plads. Og denne viden har jeg fået hos At Work. Og som det ser ud lige nu, så tænker jeg også, at fortsætte med specialet Børn og Overvægt.

Vi ønsker Niels Jacob al held og lykke med sin eksamen i det kommende år, og med brugen af sin kommende uddannelse.