Michael Erik Kaae

Materialet er grundigt, og man kommer hele vejen rundt om de forskelllige næringsstoffer samt vitaminer og mineraler, hvilket gør det meget konkret.

Anbefalinger – At Work Skolens uddannelse til Kostvejleder

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores uddannelse til Kostvejleder, om deres oplevelser og erfaring med uddannelsen og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Om uddannelsen


Michael Erik Kaae

Jeg hedder Michael, er 47 år, gift og har en søn på 6 og en datter på 3 år. Jeg har altid dyrket meget sport og forsøgt at spise sundt. Min interesse for en sund livsstil er blevet større med alderen, og hos os forsøger vi at efterleve de 8 kostråd kombineret med økologiske fødevarer. For mine børn, er det at spise sundt, også blevet en naturlig del af deres liv.

Til daglig er jeg skolelærer, og så er jeg håndboldtræner for børn og unge på eliteplan. Også her forsøger jeg at få børnene til at forstå vigtigheden af en sund kost, når man dyrker så hård idræt. Og jeg ser mange gode resultater, men desværre også al for mange overvægtige børn med dårlig kondition. Disse børn har det ikke godt og bliver ofte drillet. Det har jeg besluttet at gøre noget ved og har nogle ideer til, hvordan jeg kan gøre en indsats på dette voksende problem!

Jeg har et stykke jord på ca. 4.500 kvm. Planen er at indrette til et idrætsanlæg for børn og unge. Jeg forestiller mig, at det skal være et sted, hvor børnene kan udfolde sig både via leg, men også mere målrettet motion kombineret med en kostplan tilpasset den enkelte. Jeg vil anskaffe nogle pavilloner, så der også er mulighed for ”indendørstræning”. På længere sigt vil undervisning bl.a. i kost og ernæring og også lektielæsning blive en del af projektet.

For at opnå en grundig og nødvendig viden om ernæring meldte jeg mig til Slankekonsulentuddannelsen og valgte E-learning, fordi det passede fint ind i min travle hverdag. Og jeg er glædelig overrasket over, hvor god uddannelsen er! Materialet er grundigt, og man kommer hele vejen rundt om de forskelllige næringsstoffer samt vitaminer og mineraler, hvilket gør det meget konkret.

Den største overraskelse er nok afsnittet om motion. Der er virkelig taget højde for det hele! Det er detaljeret beskrevet med en præcis beregningsfaktor afhængig af, hvilken aktivitet den enkelte udfører. Det er et vigtigt værktøj for mig i mit arbejde, det giver mig en større viden og sikkerhed i mine beregninger. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig opgave og eksamen, hvor den skal forsvares mundtligt. Yderst professionelt!

Som uddannet Slankekonsulent kan man tilmelde sig ”Din Slankekonsulent”. Det er et forum, hvor man kan udveksle erfaringer med andre Slankekonsulenter. Man bliver opdateret på nyheder og får adgang til relevante links. Man kan frit bruge logoet og købe grundige arbejdshæfter, som er et rigtig godt redskab for folk i vægttabsforløb. Jeg har tilmeldt mig denne ordning, først og fremmest fordi det er en garant for en anerkendt og professionel uddannelse, og samtidig fordi jeg ønsker at være opdateret på, hvad der sker inden for dette enorme område.

På At Works hjemmeside opfordres man til at komme forbi skolen på Frederiksberg. Det benyttede jeg mig af, og jeg blev positivt overrasket over den imødekommenhed og åbenhed, jeg blev mødt med. Og jeg har da også tilmeldt mig E-learningkurset ’Børn og overvægt’, som er en overbygning til Slankekonsulentuddannelsen.