Lydia

Dette kursus i positiv psykologi har været en øjenåbner for mig, hvilket jeg også tror det har været for rigtig mange andre deltagere.

Anbefalinger – At Work Skolens kursus til Positiv Psykologi Vejleder

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores kursus til Positiv Psykologi Vejleder, om deres oplevelser og erfaring med kurset og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Du kan læse om kurset her


Lydia

Dette kursus i positiv psykologi har været en øjenåbner for mig, hvilket jeg også tror det har været for rigtig mange andre deltagere. Det har været en øjenåbner for mig på mange måder – både fagligt og personligt.

Jeg har altid haft den opfattelse, at man enten er født som en negativ-tænker eller positiv- tænker, og at det er svært at gøre noget ved, men med det jeg har lært i dette kursus, ser det hele pludselig mere positivt ud. Jeg har haft en tendens til at fokusere på det negative – dét der er noget galt med og alt hvad der kan gå galt, hvilket jo fra tidernes morgen har været helt normalt for os mennesker at gøre. Det jeg har lært i dette kursus, gør mig dog i bedre stand til at fokusere på hvordan jeg kan få det bedste ud af det svære i livet. Det betyder ikke, at jeg skal fortrænge de negative tanker og følelser, men at jeg skal være bevidst om dem, og på den måde også blive bedre til at håndtere dem og acceptere dem som de er. Samtidigt, er det lige så vigtigt at jeg bliver mere bevidst om de positive ting omkring mig, så jeg kan værdsætte og bygge videre på dem.

Der er mange positive ting i mit liv jeg har taget for givet, hvilket har medført at jeg ikke længere er bevidst om dem. Jeg har vænnet mig til dem, og dermed glemt at de findes. Dette er nok en af årsagerne til at de negative tanker og følelser har fyldet for meget i mit liv. For at blomstre, skal man have en positivity ratio på 3/1 eller højere. Det kræver selvfølgelig en del øvelse, men med dette kursus har jeg fået nogle redskaber som kan hjælpe mig på vej. Jeg kan blandt andet blive mere bevidst om de positive ting i livet og hvad der gør mig glad, og således øge mængden med positivity boosters i min hverdag og få min positivity ratio til at stige. Dette kræver dog at jeg sætter af tid til dem, hvilket kan være udfordrende i en hverdag med mange distraktioner og gøremål. Her vil mindfulness kunne være et godt hjælpemiddel til at være tilstede i nuet.

Selv om jeg nu har afsluttet dette kursus i positiv psykologi, slutter min rejse ikke her. Det kræver nemlig tid og øvelse at omsætte teorien til praksis. Med en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og et kursus i Mindful Spisning i baghånden, har jeg også kendskab til en række andre spændende teorier og metoder som kan kombineres med det jeg har lært i dette kursus. Dette giver mig gode forudsætninger for at anvende det jeg har lært til at skabe en bedre hverdag både for mig selv og andre.