Katja

Jeg vil anvende det jeg har lært om den positive psykologi, i mit daglige arbejde med mine klienter.

Få positiv inspiration

På kurset til Positiv Psykologi Vejleder Online bliver kursisterne bedt om at udarbejde en kort afsluttende opgave. Vi har spurgt nogle af vores kursister, om vi må dele deres opgaver, så du kan få glæde af dem, og måske lade dig inspirere til den dag, hvor du skal give dig i kast med din afsluttende opgave.

Du kan læse om kurset her

Du kan læse opgaven her

Mit navn er Katja Bladt og jeg arbejder som coach med speciale i søvn, stress og livsstil.

Jeg vil anvende det jeg har lært om den positive psykologi, i mit daglige arbejde med mine klienter.

Uanset om det drejer sig om at håndtere stress og/eller søvnløshed, om det handler om at ville tabe sig, lægge sin livsstil om eller om klienten vil styrke sit fysiske eller psykiske velvære, så er udgangspunktet ofte, at klienten ”vil væk fra noget” (negativ motivation) og at han/hun er landet i denne situation, fordi han/hun i (alt for) lang tid har overhørt kroppens signaler.

Klienterne har naturligvis også en vis positiv motivation med sig – drømmen om det bedre – ellers ville han/hun slet ikke dukke op, men ”frygten” og ubehaget er ofte den udløsende faktor, der gør at han/hun skrider til handling – men det gør hellere ikke noget – hovedsagen er i første omgang, at han/hun gør noget!

En af mine fornemste opgaver er så undervejs, at få ændret deres negative motivation til en positiv motivation, da den negative motivation forholdsvis hurtigt får en ende. Når først han/hun har fået det lidt bedre, sover lidt bedre, bukserne strammer knap så meget mere eller smerterne i ryggen ikke er så invaliderende mere – så forsvinder gejsten ofte som dug fra solen. Så vender han/hun stille og roligt tilbage til de gamle (dårlige) vaner og det er kun et spørgsmål om tid, før klienten igen står i samme situation.

Hvis vi i fællesskab får vendt motivationen til det positive, får sat fokus på hans/hendes styrker og udviser en (oprigtig) tro på, at han/hun kan klare sine udfordringer og kan opnå sine drømme, så er der noget at kæmpe for – en god grund til at holde ud, også når det ind i mellem er svært.

Rigtig mange af de klienter jeg arbejder med – særligt iht. stress – ved slet ikke hvad de drømmer om. De er kommet ind i et hamsterhjul, hvor det er blevet helt naturligt for dem at løbe med, uden at stille spørgsmålstegn ved, hvor de er på vej hen.
Et af mine spørgsmål til den stressramte, er: ”hvad kan du lide at lave – hvad giver dig energi”? UHYGGELIGT mange, kender slet ikke svare på dette. Ofte skal vi helt tilbage til barndommen (OBS – stresscoaching arbejder ikke med fortiden, men med nutiden og fremtiden – men erfaringer fra fortiden kan gøre rigtig god gavn her) for at de kan komme i tanke om, hvad de kunne lidt at lave. Alene denne lille ting, kan være et stort og positivt skridt for dem – og jo mere de beskæftiger sig med denne tanke, jo mere kommer de i tanke om.

Dette er kun nogle ganske få eksempler, men jeg kunne skrive om det her i det uendelige og det vil jeg forskåne jer for. Derfor vil jeg blot afslutte med at skrive, at det jeg vil bruge de nye redskaber til, er at sætte endnu mere fokus på de positive tanker og på klienternes styrker. Jeg vil bruge dem til at sætte endnu mere fokus på, at klienten lærer at mærke efter, hvad der gør ham/hende godt, hvor han/hun finder flow og overskud.

Jeg bruger allerede mange af de strategier, som bliver brugt i den positive psykologi, men jeg har fået en del helt konkrete værktøjer og en dybere indsigt i nogle af teorierne, som jeg helt afgjort vil bruge i mit daglige arbejde.

Jeg er stolt over at måtte være med til, at gøre en positiv forskel i disse menneskers liv og jeg vil glæde mig til at dele ud af min nye viden.