Jeanette Løvenhardt Madsen

Det har været lærerigt og meget inspirerende at følge kurset, .., Efter at have gennemgået undervisningsmaterialet for styrkekonsulent, er jeg blevet en hel del mere opmærksom på mine egne styrker og svagheder.

Få positiv inspiration

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores kursus til Styrkekonsulent om deres oplevelser og erfaringer med kurset.

Du kan læse om kurset her

Jeanette

Styrker og svagheder, handling og forvandling.

Efter at have gennemgået undervisningsmaterialet for styrkekonsulent, er jeg blevet en hel del mere opmærksom på mine egne styrker og svagheder, og kan se hvad jeg bør have styr på, og hvad der skal ændres, eller arbejdes på.
Jeg har fået mere klarhed over hvilke styrker og kerneværdier jeg har, og hvor jeg skal have mere fokus i mit eget liv.

Da jeg startede på uddannelsen var det med det formål, at jeg skulle udvikle mit eget koncept, som skulle udbydes til ressource svage personer i kommuneregi, institutioner mm. I form af enkelt samtaler, workshops, fællesoplæg, hvor jeg vil lægge vægt på hvordan man meget enkelt kan ændre sit fokus fra at tanke til handling. Det er stadig planen, og jeg arbejder nu på at få sat tingene i system.
Jeg arbejder, ud over med samtaler, også med spirituelle tankemønstre, Law of attraction, Visionboard, manifestation, det holistiske menneske mm. og jeg har en ide om at kombinationen af disse vil være en fremragende måde at inspirere og motivere på. Jeg har på egen krop mærket hvor lidt der skal til for at finde “lys i mørket” , og måden man finder det på, er i min verden ligemeget så længe man finder det, og går efter det.

Jeg faldt for “den motiverende samtale”, selvom den ikke var i pensum, for det er det hele mit projekt handler om, at kunne motivere og inspirere, vende negativt livssyn til positivt, og at arbejde på, støtte og vejlede mennesker som er røget af sporet, enten pga. Sygdom, livskriser, ledighed, stress, depression osv.
At kunne inspirere andre til at se mere positivt og lysere på tilværelsen, samt at man lettere ser løsningen, i tilfælde af kriser og kaos, må være det ultimative succeskriterie.
Jeg har en plan om at jeg, på sigt, vil uddanne “Inspirationsguider”, og tilrettelægge deres uddannelse efter hvor de enkelte har deres styrker, sådan at de bliver uddannet individuelt, og dermed kan blive endnu stærkere hvor de i forvejen har styrken, uden selvfølgelig at lukke øjnene for den enkeltes svagheder, men dem vil der blive rigeligt med tid til at se og arbejde på, også.

Og hvordan gør man så det..?

– [ ] Som udgangspunkt er det vigtigt at finde ind til årsagen til den aktuelle krise, og der må det være individuelt, hvordan jeg får taget hul på problemet, enten ved en coachende samtale, eller en samtale hvor jeg bruger de 9.spørgsmålsteknikker, for derefter at bruge “grave øvelsen” og så ende ud med modellen, “valg og mål”. Jeg er ret vild med Åbne spørgsmål, skalaspørgsmål, samt Mirakelspørgsmål, de gør samtalen mere levende, inspirerende og mere “nede på jorden”, i min optik.
– [ ] På den måde vil det undervejs være muligt at afdække hvilke styrker og svagheder klienten enten ikke er opmærksom på, eller mangler at få indarbejdet/afdækket. Jeg er stor tilhænger af at knække kurven , det gir helt vildt mening, og er en meget bekræftende måde at få hul på det der ligger indeni. “Kort og enkelt” …
– [ ] Vigtigheden af at få klienten til selv at afdække “problemet” er ligesom alfa/omega i alle samtaler, men det er også vigtigt at få fokus på de styrker der allerede er, fremfor at ha fokus på de eventuelle Svagheder,som nemt kan overskygge.
– [ ] Lægge vægt på at gøre klienten i stand til at være tro mod sig selv, sine egne værdier og sine egne overbevisninger. Målet er at finde mening, lyst til forandring og tage ansvar for eget liv.
– [ ] Mit formål som Styrkekonsulent vil være at hjælpe med at samle de tråde klienten sidder med, fastholde og give dem muligheden for at SE fremtidsmålet, som en gulerod, de skal arbejde frem imod. Samt give dem følelsen af at følge dem på rejsen.

Afsluttende har jeg, i skrivende stund, lagt op i mit netværk, at jeg søger fokuspersoner som vil hjælpe mig i min fremtidige proces, ifht at træne samtaler, og derigennem skabe mere erfaring.
Det har været lærerigt og meget inspirerende at følge kurset, og jeg morer mig lidt over at jeg netop skulle falde for den Motiverende samtale, som ligger uden for pensum. Jeg har allerede undersøgt muligheden for en uddannelse i samme.

Tak for denne gang.