Jan Winther

Jeg valgte at tage forløbet hos At Work Skolen, da jeg som sagt har en skæv vagtplan og derfor kan det være svært at få et længere uddannelsesforløb til at passe. Hos At Work Skolen var der mulighed for at tage massør uddannelsen på et 6 ugers intensivt forløb og det havde jeg mulighed for.

Anbefalinger – At Work Skolens uddannelse til Fysiurgisk Massør

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores uddannelse til Fysiurgisk Massør, om deres oplevelser og erfaring med uddannelsen og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Om uddannelsen


Jan Winther

Jan er 44 år og bor i Køge sammen med sin kone og søn. I fritiden nyder Jan at dykke, sejle og når vejret tillader det at tage en tur på sin motorcykel. Jan arbejder som flybrandmand i Københavns Lufthavn, hvor han er med i frontlinjen ved flyulykker, sikkerhedslandinger og agerer samarit når det er nødvendigt.

Grundet Jans lidt skæve arbejdstider, har han haft mulighed for, sideløbende med sit hverv som flybrandmand, at have en bibeskæftigelse.

Jan fortæller:

”Jeg har blandt andet været vinduespudser og arbejdet med at rense kaffemaskiner. Igennem 25 år har jeg overvejet at blive massør, men det er aldrig blevet til noget. Jeg har masseret til hobbybrug, når venner havde ondt og det har altid været til stor glæde. Jeg kan godt lige at massere og hjælpe andre med at få det bedre. Da jeg fik muligheden for at få min efterløn udbetalt, vidste jeg, at det skulle sponsorere en massør uddannelse og håbede på at det kunne blive min fremtidige bibeskæftigelse. Jeg valgte at tage forløbet hos At Work Skolen, da jeg som sagt har en skæv vagtplan og derfor kan det være svært at få et længere uddannelsesforløb til at passe. Hos At Work Skolen var der mulighed for at tage massør uddannelsen på et 6 ugers intensivt forløb og det havde jeg mulighed for. Ligeledes synede At Work Skolen tillidsvækkende og professionel, så jeg tilmeldte mig og har på ingen måde fortrudt min beslutning.

I forhold til undervisningen, så blev jeg som en start overrasket over, hvor tidskrævende faget anatomi og fysiologi reelt set er. Hertil blev jeg hurtigt beroliget, da jeg stiftede bekendtskab med fysioterapeuternes enorme ekspertise ved massageundervisningen. De inddrager hele tiden anatomien og fysiologien i undervisningen og er utrolig dygtige til at visualisere, hvordan det hele hænger sammen. De skal have mange roser herfra. Jeg synes ligeledes at den måde selve forløbet er opbygget med en indledningsvis introduktion til helsemassage, er rigtig godt. Det giver en følelse af, at man allerede efter så kort tid, har noget at byde på. Det giver en rigtig god selvtillid og styrke til det videre forløb. Vi har også en rigtig god stemning på holdet og det betyder meget.”

Når Jan står med eksamensbeviset i hånden, kunne han rigtig godt tænke sig så hurtigt som muligt at komme ud og praktisere sin nye viden. Jan fortæller: ”Jeg har 70 kollegaer og en stor vennekreds som alle gerne vil stå model. Jeg kunne da også godt med tiden tænke mig at prøve kræfter med at have min egen klinik. I første omgang, vil det kunne være min nye bibeskæftigelse ved siden af mit arbejde som flybrandmand.”