Hanne Stobberup

At lære at arbejde med sine styrker har jeg nu opdaget er en kontinuerlig proces, og noget man kan udvikle på hele tiden. Før har jeg egentlig bare konstateret hvilke styrker jeg har, men ikke rigtig fået fokuseret på hvordan styrken kunne bruges til noget af det som jeg har brug for i min personlige udvikling.

Få positiv inspiration

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores kursus til Styrkekonsulent om deres oplevelser og erfaringer med kurset.

Du kan læse om kurset her

Hanne

Hold da op hvor jeg synes der er mange redskaber at holde styr på, når man skal lære at bruge sine styrker. Jeg har taget kurset før som en overbygning på positiv psykologi, og jeg tænkte da jeg skulle igennem stoffet igen, at det var at skyde gråspurve med kanoner.

Men nej. At lære at arbejde med sine styrker har jeg nu opdaget er en kontinuerlig proces, og noget man kan udvikle på hele tiden. Før har jeg egentlig bare konstateret hvilke styrker jeg har, men ikke rigtig fået fokuseret på hvordan styrken kunne bruges til noget af det som jeg har brug for i min personlige udvikling.

F.eks har jeg altid haft svært ved at få indført en god vane om motion. Men jeg har aldrig rigtig kunnet finde de styrker der kunne bruges til at få den gode vane indført. Men nu har jeg fået fokus på at det er andet end viljestyrke der kan bruges til at få en god vane indført. Jeg har påskønnelse af skønhed og det sublime som en af mine topstyrker.

Da jeg begyndte at fokusere på at mine løbeture ikke skulle være for motionens skyld, men fordi jeg elsker at komme ud i naturen fik jeg meget mere lyst til at komme afsted. Og resultatet er jo det samme: god motion. En anden ting som jeg er blevet mere opmærksom på er belønning. Jeg har altid tænkt at jeg kunne køre den på viljestyrke. Men vedholdenhed er ikke en af mine topstyrker, så der er mange projekter i mit liv jeg kun har gjort halvfærdig. Og det er jeg nu sikker på, at det er fordi jeg ikke har haft fokus på at bruge den rigtige styrke, og ikke har haft nok fokus på den belønning jeg vil få når projektet er færdigt.

Jeg vil bruge det jeg har lært som styrkekonsulent sammen med min coach uddannelse. Rigtig meget omkring spørgsmålstyper har været rigtig brugbart.

Men først og fremmest vil jeg starte med at bruge min viden omkring styrker til at hjælpe mig selv. Det er et stort emne og der skal arbejdes meget med det før man får det, så meget ind under huden at det kommer til at virke naturligt bare at bruge de rigtige styrker til de rigtige opgaver.

I mit daglige arbejde som jobvejleder bruger jeg min topstyrke social intelligens hver dag. Min nysgerrighed holder min trang til at komme med løsninger i skak, og det er med til at skabe nogle rigtig gode relationer. Men jeg vil også bruge kurset til at sætte fokus på at ”redde mig selv før jeg redder andre”. Fokus på at der er en grund til at man i flyet får besked på at sætte iltmasken på sig selv, før man sætter det på sit barn.

Jeg har lige holdt 3 ugers ferie, og min ferie startede med at min krop lukkede helt ned med sygdom. Inderst inde viste jeg godt at jeg var syg, men jeg er super godt til at ”undertrykke” det indtil jeg ”har tid til” at være syg. Jeg blev indlagt, og undersøgt, og det viste sig heldigvis at jeg ikke fejlede noget fysisk. Lægen spurgte : ” Hvad laver du til daglig”. Jeg svarede: Jeg arbejde med sygdomsramte og prøver at lære dem hvordan man passer på sig selv når man skal arbejde. Lægen grinte bare, og bemærkede at det jo var ironisk. Og så
var den lukket. Ingen spørgsmål til hvordan jeg havde tænkt mig at navigere uden om at ende i stress suppedasen igen. Jeg skal bruge mine styrker så jeg kommer lettere igennem opgaverne og får mere overskud.

Læringen om at vi oplever mere lykke når vi arbejder frem mod et mål, er også noget jeg har tænkt meget over. Jeg har altid tænkt, at jeg da har arbejdet frem mod mål. Men jeg har haft svært ved at nå dem. Nu har jeg mere fokus på hvilke styrker jeg skal bruge for at nå mine mål og det bliver meget lettere.

Men træerne vokser jo ikke ind i himlen. Der skal arbejdes målrettet med styrker, og positiv psykologi hvis man skal udvikle sig. Man er nødt til løbende at holde redskaber og hvordan man bruger styrker og positiv psykologi ved lige. Det er JEG i hvert fald. Jeg kan ikke bare huske alle de modeller og regler og metoder vi lige har lært. Jeg er nødt til løbende at læse og minde mig selv om hvordan jeg bruger det. Men jeg har en ide om at hvis jeg sætter noget mere fokus på signaler og belønning, så bider det sig måske hurtigere fast.

Tak for et kursus med AHA oplevelser selv om jeg har haft kurset før.

Intet sker af sig selv, men man kan gøre alting meget mere let og legende.