Dorthe

Som økonoma har jeg stor viden indenfor faget i forvejen, men jeg har fået rigtig meget ud af uddannelsen. Det er særligt redskaber i forhold til hvordan man sammensætter et vægttabsforløb og hvordan et vejledningsforløb kan køre.

Anbefalinger – At Work Skolens uddannelse til Kostvejleder

Vi har spurgt nogle af dem, der har taget vores uddannelse til Kostvejleder, om deres oplevelser og erfaring med uddannelsen og hvordan de planlægger at bruge deres nye viden.

Om uddannelsen


Dorthe

Dorthe Høyer Mosel er køkkenleder på Rantzausminde efterskole og har lige taget uddannelsen Slankekonsulent™.

Jeg er uddannet økonoma og arbejder i dag som køkkenleder på Rantzausminde efterskole ved Svendborg. Efterskoleeleverne er med i køkkenet, så jeg fungerer også som køkkenlærer. Vi har observeret, at mange af eleverne tager mellem 5 og 10 kg på i løbet af et skoleår. Det er sund og god mad der bliver lavet i køkkenet, så det er ikke det de tager så mange kilo på af. Så både i skolens og egen interesse valgte jeg at begynde på slankekonsulentuddannelsen hos At Work. Det er meningen at jeg skal holde oplæg for eleverne om sund kost, men jeg vil også gerne bruge uddannelsen ud over skoletiden. Det er min plan, at begynde at kostvejlede lidt og eventuelt holde nogle oplæg i den lokale håndboldklub, om hvordan det er fornuftigt at spise når man træner meget. Generelt vil jeg gerne gøre de unge mennesker, både på efterskolen og i sportshallen, opmærksomme på hvorfor kosten er så vigtig. Jeg synes at uddannelsen som Slankekonsulent har givet mig rigtig mange redskaber, til at gå ud og sprede dette budskab.

Som økonoma har jeg stor viden indenfor faget i forvejen, men jeg har fået rigtig meget ud af uddannelsen. Det er særligt redskaber i forhold til hvordan man sammensætter et vægttabsforløb og hvordan et vejledningsforløb kan køre. Generelt er uddannelsen som Slankekonsulent rigtig bred, da man når at komme omkring rigtig mange emner.

Da jeg bor på Fyn, har det været altafgørende, at jeg har kunnet læse uddannelsen over nettet. Det har været et spændende forløb, men det kræver også selvdisciplin, da der ikke er et bestemt tidspunkt, man skal have sig forberedt til, udover eksamen. Det er mange år siden, jeg sidst har været på skolebænken, som elev, så det tog lige lidt tid, at finde ud af hvordan jeg lærer bedst. Men da jeg fandt en rytme gik det bare der ud af. Det har været super godt.

Min plan er at tage overbygningen Børn og overvægt også. Det vil give rigtig god bredde på uddannelsen og vil selvfølgelig være oplagt i forholdt til mit arbejdsområde.