Kursus i Mindful Spisning

Dette kursus er for dig, der gerne vil formidle mindful spisning til andre. Det kræver, at du starter med dig selv.

Tilmeld dig kurset

Mindful spisning er mindfulness anvendt til spisning og ernæring. Det er en konkret metode, der er relevant for alle befolkningsgrupper og for alle faggrupper, der arbejder med kost, vægtproblemer eller spiseforstyrrelser.

Mindful spisning er ikke kun en metode til naturlig vægtregulering, håndtering af spiseproblemer og frihed fra slankekure. Det er først og fremmest en metode til at opnå meget større nærvær og nydelse i hverdagen, som i sig selv er dybt meningsfyldt. Nydelse er desuden også sundt i sig selv, da det dæmper stress og stimulerer hjernen. Men det er vigtigt at forholde sig mindful til lyst og nydelse, hvis det skal være rigtig sundt og lede til slankhed i stedet for overvægt.

På kurset vil du med afsæt i personlige erfaringer med mindful spisning lære at formidle mindful spisning videre til de mennesker, du arbejder med i dit daglige arbejde. Du bliver ikke specialist, men du lærer at formidle grundprincipperne og -teknikkerne i mindful spisning på en måde, der er effektiv og realistisk for dine målgrupper.

Målgrupper

Kurset er for alle, der arbejder professionelt med at hjælpe andre med spisning, ernæring og sundhed. Uanset om du især arbejder med børn, voksne eller ældre. Det omfatter bl.a. kostvejledere, personlige trænere, sundhedscoaches, slankekonsulenter, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, cand.scient.’er i ernæring, sygeplejersker, sosu-assistenter, psykologer, terapeuter, lærere og pædagoger. Du behøver ikke have nogen særlig baggrund inden for hverken ernæring eller mindfulness for at tilmelde dig.

Bruttolønsordning

Der er flere af vores kursister, som helt eller delvis får betalt deres kurser eller uddannelser af deres arbejdsgiver. Såfremt du ikke har denne mulighed, er der måske mulighed for, at du selv kan købe kurset for cirka halv pris.

Via en såkaldt bruttolønsordning kan din arbejdsgiver betale kurset eller uddannelsen mod at modregne dette i din bruttoløn. Det koster dermed ikke din arbejdsgiver penge, og du betaler selv, men med dine lønkroner før skat, hvilket oftest kan spare dig for det halve.

Du kan læse mere på SKAT’s hjemmeside her.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive til os på info@atwork.dk og høre om dine muligheder.

Kursusindhold

Kurset strækker sig over 20 lektioners online undervisning og inkluderer et seks ugers intensivt hjemmetræningsprogram til indføring af mindful spisning, samt otte guidede meditationer (både som tekst og lyd).

1. Madens mange betydninger
2. Stress, sult og spisning
3. Mindful eating og andre spisemåder
4. Åndedrætsmeditation
5. Æblemeditation og andre mini-spisemeditationer
6. Mindfulness, bevidsthed og spisning
7. Siddende meditation
8. Sult og mæthed
9. Lyst og nydelse
10. Indføring af mindful spisning
11. Mindful spisning som slankekurs
12. Mindful spisning sammen med andre
13. Formidling af mindful spisning
14. Formidling af mindful spisning til særlige målgrupper
15. Mindful drikning

Du har online adgang til din undervisning i 4 måneder. Når du har bestået en online test vil du modtage et kursusbevis.